Atomos Shield

Maak jij mee deel uit van het studentenleven in de Kempen?

Achter alle TD's, cantussen, sportactiviteiten, culturele activiteiten, uitstappen ... kortweg achter elke studentenactiviteit staat een heel team studenten klaar die ervoor zorgen dat jij een onvergetelijke studententijd kan beleven!

Wil je graag weten hoe dit in zijn werk gaat? Wil jij graag mee deel uitmaken van ons studentenleven? Word jij een toekomstig lid? Of zelfs een toekomstige Praeses? Lees hier alles over de structuur en de hiërarchie binnen Atomos!

Wanneer maak jij deel uit van dit prachtig studentenleven?

Structuur Atomos

Atomos is het overkoepelend orgaan over alle studentenverenigingen van Geel, Turnhout, Lier & Vorselaar. Het Atomos team bestaat uit 3 personen:

  • De Praeses (voorzitter)
  • De event coordinator
  • De quaestor (kassier/penningmeester)
Zij zorgen voor de communicatie binnen de verenigingen en naar de buitenwereld toe en zorgen voor de administratie. Verder ligt de verantwoordelijkheid van de Kerst TD, Paas TD, Openlucht cantus, kiesweek en het galabal ook bij hen.

Deze drie personen worden elk jaar uit de leden van elk praesidium van het jaar ervoor gekozen. Ervaring in een praesidium is dus vereist om deze functies uit te voeren.

Daarna volgen de 11 andere verenigingen. Zij zijn opgedeelt per opleiding en zorgen zo ook voor de ledenwerving binnen die opleiding. Hoe deze verenigingen zijn opgedeelt lees je hieronder!

Het bestuur

Elke vereniging bestaat uit een bestuur, beter gekend als het praesidium. Dit praesidium bestaat meestal uit 16 personen. Elke persoon heeft zijn eigen functie. De meest voorkomende functies zijn: praeses, vice praeses, quaestor, ab-actis, cantor, media, scriptor, biermeester, schachtenmeester, zedenmeester, sport, cultuur, techniek, coördinator, business relations ...

Iedereen die gedoopt is bij een bepaalde vereniging, kan bij die vereniging in het praesidium treden. Meestal kiest de opkomende praeses wie hij of zij in zijn team neemt en voor welke functie. De opkomende praeses is meestal iemand die al een jaar in het praesidium heeft gezeten onder een andere functie.

Vaste medewerkers

Buiten het praesidium heeft elke vereniging ook tal van vaste medewerkers. Dit zijn ook leden die gedoopt zijn, maar geen functie in het praesidium hebben. Zij staan steeds klaar om het praesidium een handje te helpen bij de evenementen.

Schachten

Leden

Als laatste heb je nog gewoon de leden van een vereniging. Zij zijn ook gedoopt bij die vereniging, maar hebben verder geen functie. Ze kunnen mee deelnemen aan de exclusieve groepsactiviteiten van de vereniging en beleven een ongeloofelijke studententijd in een leuke vriendengroep.

Meer info

De meeste studenten kiezen om bij de vereniging te gaan waaronder hun studierichting valt. Dit heeft vaak als voordeel dat je dezelfde interesses hebt en zo kan iedereen elkaar ook helpen bij de studies. Dit is echter niet verplicht. Als je je beter voelt bij een andere vereniging is dit ook perfect mogelijk.